2022 vs 2023 - návratnost investice při nových cenách elektrické energie

01.03.2023

Výdaje na energie vždy ukrajují značnou část z ročních rozpočtů firem. Hledáme řešení, jak je snížit a minimalizovat jejich zbytečný růst. V době nestability a vysokých cen je tlak na úsporu ještě vyšší.

Zpět na seznam

Pokud investovat do své firmy, tak rozhodně rozumně. A šetřit není třeba. Zejména v tom, co se používá denně. Investice do nových průmyslových svítidel je z těch, která se navzdory prvotně vyšším nákladům vrátí brzy. A dlouhodobě bude vaše účty za energie držet na nízkých číslech. Nejlépe je vidět úspora vždy v grafu, a proto si rovnou uveďme příklad:


V prvním grafu uvádíme úsporu financí při průměrných cenách za energie, jaké byly v roce 2022.

 


Ve druhém grafu jsme vypočítali úsporu financí při současných neregulovaných cenách za elektrickou energii 2023.




Nová průmyslová svítidla měsíčně firmě ušetří za elektrickou energii více než 2200 eur.

 

Výdaje na energie vždy ukrajují značnou část z ročních rozpočtů firem. Hledáme řešení, jak je snížit a minimalizovat jejich zbytečný růst. V době nestability a vysokých cen je tlak na úsporu ještě vyšší.

 

Většinu podnikatelské sféry zaskočily zálohové platby, které firmám dávají zabrat.

 

Naši spokojení zákazníci tvrdí: Tato investice byla mnohem lepší než investice do kryptoměny.

 

Zní to nadneseně? Vůbec ne. A jsou vůbec tyto věci srovnatelné? V podstatě ano. Ukažme si to na konkrétní podkladové studii, která je vysvětlením úvodních grafů.

 

Ve vybrané firmě jsme vyměnili běžné osvětlení za naše svítidla. Prvotní investice do výměny svítidel, včetně energií, se sice podepsala na nákladech 11 803 eur. Právě tato investice se může jevit jako vysoká. Ale všimněte si, jak to vypadalo po několika měsících.

 

V následujícím období se investice rychle vrátila – již do 5 měsíců.

 

Pokud budeme uvažovat v loňských cenách, návratnost vycházela do 1,8 roku.

 

Jak jsme postupovali:

Firma původně používala 400 – 450 W výbojková svítidla. Nahradili jsme je a do skladových prostor jsme nainstalovali 48 nových průmyslových svítidel. Výkon 150 W zajišťuje perfektní světelné podmínky a zvyšuje komfort při práci. LED svítidla firma využívá 22 dní v měsíci, každý den přibližně 10 hodin.

 


Vypracujeme pro vás komplexní projekt osvětlení ve vaší firmě a přepočítáme úsporu energie i s návratností investice.

Napište nám

Staňte se našim dalším spokojeným zákazníkem. Napište nám, případně nás navštivte. U šálku dobré kávy se dohodneme na další spolupráci.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.